Vanlige spørsmål angående promillemålere - Promillemåler.no

Vanlige spørsmål angående promillemålere

Promillemåler
Kilde: Shutterstock

Dette innlegget inneholder sponset produktplassering for DriveSafer.

Lurer du på hvordan en promillemåler egentlig fungerer? Eller er du usikker på om resultatene fra en promillemåler er nøyaktige nok? Vi skal her svare på de mest stilte spørsmålene relatert til promillemålere.

Hvordan fungerer egentlig en promillemåler?

Ulike promillemålere har ulik teknologi, men den mest vanlige typen som selges i norske butikker er en promillemåler med en brenselcelle. Når du puster inn i apparatet blir luften omdannet til elektrisk strøm av brenselcellen, og deretter omregnet til promille ved hjelp av en algoritme i en datachip.

Er en promillemåler nøyaktig?

Ikke alle promillemålere på det norske markedet er nøyaktige, og variasjonen er stor. Men en god promillemåler som er riktig kalibrert vil absolutt gi deg en ganske så nøyaktig avlesning – det er tross alt en grunn til at politiet bruker slike promillemålere i trafikkontroller.

Hvor mye koster en promillemåler?

Mens du finner promillemålere som koster flere tusen kroner, så er det også flere langt rimeligere promillemålere på det norske markedet. Den internett-eksklusive promillemåleren DriveSafer koster kun 350 kroner, men gir allikevel en avlesning med et avvik på maksimal 0,01 promille (pluss/minus).

Er det vanskelig å bruke en promillemåler?

Absolutt ikke! Alt du trenger å gjøre er å skru den på, vente til den er klar, og deretter blåse sammenhengende i noen sekunder. Din promille vil deretter vises automatisk på skjermbildet. Velger du overnevnte DriveSafer så trenger du dessuten ikke å kalibrere måleren før bruk, samtidig som det er en promillemåler som kan brukes så mange ganger du vil.

About the author

DriveSafer.no

Denne bloggen eies og drives av DriveSafer.no

Be the first to comment

Leave a comment

Your email address will not be published.


*