Så nøyaktig er en promillemåler - Promillemåler.no

Så nøyaktig er en promillemåler

Promillemåler
Kilde: Shutterstock

Dette innlegget inneholder sponset produktplassering for DriveSafer.

Under promillekontroller utført av politiet på veiene, så benyttes det en promillemåler for å finne ut om sjåføren har promille mens han kjører bil. Det selges promillemålere tilsvarende disse apparatene i norske butikker, men hvor nøyaktig kan egentlig en slik promillemåler være? Vi gir deg svaret.

Promillemålere kan være ganske nøyaktige

Mens en blodprøve er den mest nøyaktige måten å finne ut hvilken promille man har på, så gir en promillemåler ganske så gode resultater. I Norge er promillegrensen for å kjøre bil på 0,2, og følgelig skal det ikke veldig mye alkohol til før det gir resultater ved blåsing i en promillekontroll.

Politiet har avanserte og kostbare promillemålere som gir svært nøyaktige resultater. Men hvor nøyaktige er egentlig de promillemålerne som selges i norske butikker? Ikke alle gir like gode resultater, skal vi tro testen som er utført av DinSide. Her viser det seg blant annet at promillemåleren Hamron Fit, som selges hos Jula til nesten 700 kroner, hadde en differanse på over fire promille fra politiets enhet.

Følgelig er det langt fra alle promillemålere som er like nøyaktige – men de virkelige gode promillemålerne på markedet gjør en minst like god jobb som politiet sine. Et godt eksempel er den rimelige promillemåleren DriveSafer, som fra produsentens side oppgis å ha et standardavvik på pluss/minus 0,01 promille. Det er ganske så nøyaktig!

En promillemåler bør alene ikke avgjøre et spørsmål om edruelighet, men dersom en slik måling viser 0,0 promille, så kan du være rimelig sikker på at det er trygt å kjøre bil.

About the author

DriveSafer.no

Denne bloggen eies og drives av DriveSafer.no

Be the first to comment

Leave a comment

Your email address will not be published.


*