Promillemåler: Viktig å vite - Promillemåler.no

Promillemåler: Viktig å vite

Promillemåler
Kilde: Shutterstock

En promillemåler kan kjapt og enkelt gi deg svar på om du fortsatt har alkohol i blodet eller ikke. Ved flere målinger kan du også finne ut om du er på stigende eller synkende rus. Men det er enkelte ting man bør være obs på ved bruk av en slik promillemåler.

1.    En promillemåler er nødvendigvis ikke nøyaktig

De beste promillemålerne er nøyaktige, men slettes ikke alle er det. Ulike sammenligninger utført av norske nettaviser viser at det er store avvik i resultatene, der enkelte promillemålere som selges i norske butikker er svært unøyaktige. Nøyaktigheten har ikke nødvendigvis noen sammenheng med pris.

2.    Men betjent, jeg blåste jo null …

En promillemåler kan alene ikke være en forsikring på at du er edru. Her må man ta tiden til hjelp og være sikker på at man faktisk er edru når man kjører bil – også promillemålere kan ha tekniske feil eller du kan blåse feil som ikke gir riktig resultat.

3.    Kan trenge kalibrering

Avhengig av teknologien i promillemåleren så kan det være nødvendig med kalibrering etter flere gangers bruk. Dette fordi den kan vise ujevne resultater etter å ha blitt blåst i mange ganger, men skaffer du deg en praktisk promillemåler så slipper du dette.

4.    Bytt munnstykke hvis dere deler!

Hvis du har en promillemåler som ikke bruker munnstykke, så bør du rense den før du lar nestemann blåse i den. På samme måte gjelder det å bytte munnstykke dersom det er tilfellet for måleren – det er nemlig svært mange bakterier i en slik blåseprøve.

About the author

DriveSafer.no

Denne bloggen eies og drives av DriveSafer.no

Be the first to comment

Leave a comment

Your email address will not be published.


*