Promillemåler når du skal kjøre bil - Promillemåler.no

Promillemåler når du skal kjøre bil

Promillemåling ved kjøring
Promillemåling ved kjøring

Skal du kjøre bil dagen etter at du har vært på fest? Eller drakk du et glass vin til maten, og lurer på om det er forsvarlig å hente barna når de har vært på kino på kvelden? Enhver forsvarlig sjåfør som har nytt alkohol innenfor en viss tidsramme før han kjører bil bør alltid ha en promillemåler liggende.

Så enkelt gjør du en promilletest

Ved å ha en promillemåler liggende hjemme, kan du alltid være sikker på at du ikke har promille når du legger ut på kjøring dagen derpå – eller etter å ha nytt et glass vin tidligere på dagen, som nevnt innledningsvis. Med en forholdsvis lav promillegrense på 0,2 i Norge skal det ikke mye alkohol til før man passerer grensen, slik at det alltid vil lønne seg å være på den sikre siden.

Derfor oppfordrer vi naturligvis til å aldri sette seg bak rattet når man har drukket alkohol tidligere og ikke er sikker på om man har blitt edru enda. Da tar man heller tiden til hjelp! Men med en enkel promillemåler kan man få en nokså nøyaktig pekepinn på om alkoholen har forlatt kroppen eller ikke.

For dersom promillemåleren viser en promille på 0.0, så kan du være ganske sikker på at det er trygt å kjøre bil. Både for deg, og de rundt deg.

Er en promillemåler nøyaktig?

En promillemåler vil aldri være like nøyaktig som en blodprøve. Det er nettopp derfor politiet bruker blodprøver dersom det er mistanke om kjøring i alkoholpåvirket tilstand etter at en bilist har utført en blåseprøve. Utover dette vil en promillemåler uansett gi et nokså nøyaktig resultat.

About the author

DriveSafer.no

Denne bloggen eies og drives av DriveSafer.no

Be the first to comment

Leave a comment

Your email address will not be published.


*