Promillekalkulator versus promillemåler - Promillemåler.no

Promillekalkulator versus promillemåler

Promillemåler
Dette er et bilde fra reklamevideoen for DriveSafer 2.0 vist på YouTube.

Bør man bruke en promillemåler når man skal finne ut av ens egen promille, eller holder det å bruke en promillekalkulator? Eller bør man kanskje bruke begge deler? Ingen av disse to metodene kan gi en hundre prosent nøyaktig avlesning av din promille, men sammen vil de gi deg en ganske god pekepinn på hvor du ligger an.

Derfor bør du bruke både promillekalkulator og promillemåler

En promillekalkulator gjør en enkel utregning av hvilken promille du har på bestemte tidspunkter, basert på opplysninger som du selv fyller ut. Her må man blant annet vurdere kjønn, vekt, alder og hvor mange enheter som ble konsumert – og da i et spesifikt tidsrom. Kalkulatoren vil deretter kunne regne ut hvilken promille du har, basert på gjennomsnittlige opplysninger.

Du vil følgelig aldri få en nøyaktig promille ved bruk av en promillekalkulator, og derfor anbefaler vi også å bruke en promillemåler. Men heller ikke en promillemåler er hundre prosent nøyaktig, og er ment som en veiledning til hvor du ligger an. Derfor anbefaler vi at man bruker begge deler.

Dersom en promillekalkulator sier at du har blitt edru, og du får et resultat tilsvarende 0.0 i promille når du blåser i en promillemåler, så er du ganske sikkert kvitt alkoholen.

Ekstra trygghet med en promillemåler

Å ha en promillemåler liggende kan gjøre hverdagen tryggere både for deg selv, og de rundt deg. Det tar maksimalt 20 sekunder å finne sin egen promille, og det kan være meget lurt å utføre promilletester på seg selv før man skal kjøre bil dagen derpå. En promillemåler er en svært billig trygghet!

About the author

DriveSafer.no

Denne bloggen eies og drives av DriveSafer.no

Be the first to comment

Leave a comment

Your email address will not be published.


*