Har du blitt edru? Promillemåler gir svaret - Promillemåler.no

Har du blitt edru? Promillemåler gir svaret

Promillemåler
Kilde: Shutterstock

De fleste nordmenn lar bilen stå etter å ha inntatt alkohol, men det store spørsmålet mange stiller seg kommer først når man skal ut å kjøre dagen derpå. For hvor lang tid tar det egentlig før du har blitt edru, og er du egentlig edru nok til å kjøre på søndagsmorgenen?

Svaret på det spørsmålet avhenger naturligvis av flere faktorer. Ulike personer har ulik forbrenning, og mens enkelte vil ha promille i mange timer etter å ha drukket alkohol, så forsvinner det raskere hos andre igjen. Hvor mye man drakk dagen før vil naturligvis også ha mye å si for når du blir edru igjen.

Enkel edruelighetstest med en promillemåler

I stedet for å spekulere i om du har blitt edru på en søndags formiddag, så kan du gjøre en enkel test for å finne ut om du fortsatt har promille. Alt du trenger er en promillemåler, som på maksimalt 20 sekunder gir deg svaret på om du fortsatt har promille. De fleste promillemålere kan brukes om og om igjen, slik at man alltid kan ha en liggende.

Norge er et av de strengeste landene når det kommer til kjøring i alkoholpåvirket tilstand, med en særskilt lav promillegrense på 0,2. Visste du forresten at Norge var det første landet (1936) som innførte en slik lov?

For å være sikker på at du er edru, så trenger du altså en promillemåler. Det koster ikke mye og er såpass enkelt å bruke at du ikke har noen unnskyldninger til å ikke ha en!

About the author

DriveSafer.no

Denne bloggen eies og drives av DriveSafer.no

Be the first to comment

Leave a comment

Your email address will not be published.


*