Promillemåler fakta - Promillemåler.no

Promillemåler fakta

En promillemåler, ofte også omtalt som en promillemåler, er en liten elektronisk enhet som ved hjelp av en blåseprøve viser mengden alkohol i blodet på en person. Resultatet av en blåseprøve i en promillemåler vises i form av promille i et digitalt display, og følgelig er det en rask og effektiv måte å finne ut om en person er påvirket av alkohol eller ikke på.

Teknologien bak en promillemåler

Ulike promillemålere har forskjellige teknologier, men den mest vanlige formen for promillemåler er i form av en brenselcelle. Det er slike promillemålere som benyttes av politiet, og de fleste testere som selges på privatmarkedet bruker også denne teknologien.

Det som da skjer når man blåser luft inn i åpningen på måleren, er at en brenselcelle i enheten vil omgjøre denne luften til elektrisk spenning. Promillemåleren har også en digital chip som bruker en forhåndsprogrammert algoritme til å beregne personens alkoholpåvirkning, gjennom å vise resultatet i form av promille i et digitalt display.

Ulike promillemålere vil ha ulik nøyaktighet, slik at man bør være obs på hvilken promillemåler man velger og undersøke dens nøyaktighetsgrad nærmere.

Politiets bruk av promillemålere

Når politiet utfører promillekontroller av bilister, så er det slike digitale målere som benyttes. Det sies at politiets promillemålere er noe mer nøyaktige enn de som selges for privatmarkedet, men det kan ha noe med å gjøre at disse promillemålerne kalibreres oftere på grunn av hyppig bruk, og derfor får et jevnere resultat.

I tillegg vil størrelsen på brenselcellen være avgjørende for nøyaktige resultater. En enkel huskeregel er at jo større brenselcelle, jo nøyaktigere vil en måler være.

About the author

DriveSafer.no

Denne bloggen eies og drives av DriveSafer.no

Be the first to comment

Leave a comment

Your email address will not be published.


*