Promillemåler kan anvendes til mye - Promillemåler.no

Promillemåler kan anvendes til mye

Promillemåler
Kilde: Shutterstock

En promillemåler blir hyppig brukt av politiet under promillekontroller for å på kort tid finne ut om sjåføren er påvirket av alkohol. Men det finnes også mange målere for privat bruk, der man ikke nødvendigvis bare har bruk for en når man skal kjøre bil. En måler har nemlig flere bruksområder!

Dette kan du bruke en promillemåler til

En måler kan være gunstig å ha i alle situasjoner der man nyter alkohol. Det kan være lurt å måle promillen før man reiser til byen etter et vorspiel, slik at man kanskje unngår å gå på en smell ved å innta enda mer alkohol. Det gjelder spesielt unge mennesker, som har en tendens til å drikke mye alkohol på en gang, og da kan en promillemåling hjelpe til for å begrense dette.

Med en måler kan du som foresatt også sjekke de mindreårige barna dine når de kommer hjem sent en kveld, hvis det foreligger mistanke om at han eller henne er beruset.

Promillemåler når du skal kjøre bil eller båt

En promillemåler er dessuten svært bra å ha når man er usikker på om man kan kjøre bil eller båt. For å kjøre bil kan du maksimalt ha en promille på 0,2, og ofte er det mange som ligger over denne grensen dagen derpå. Med en promillemåler slipper du å lure på det.

For båtkjøring er det 0,8 som gjelder. Det skal dog ikke veldig mange halvlitere til før man passerer denne grensen, og følgelig er det greit å ha en promillemåler for å kontrollsjekke.

About the author

DriveSafer.no

Denne bloggen eies og drives av DriveSafer.no

Be the first to comment

Leave a comment

Your email address will not be published.


*