Promillemåler og nøyaktighet - Promillemåler.no

Promillemåler og nøyaktighet

Promillemåler
Kilde: Shutterstock

Er det slik at en promillemåler faktisk viser din aktuelle promille, eller er det bare en grov beregning? Politiet bruker jo tross alt slike promillemålere når de utfører promillekontroller av bilister, så noe nøyaktig er jo resultatene nødt til å være. Men det er slettes ikke alle målere som er like nøyaktige, noe flere tester av norske nettaviser viser tydelig.

Kan være store forskjeller blant promillemålere

Både TV2 og DinSide har testet ulike målere som selges i norske butikker. Alle testerne ble kontrollmålt mot politiets egne enheter, og begge nettstedene kan rapportere om store avvik i resultatene. Dette gjelder dog bare enkelte promillemålere – for flere av testerne som selges i Norge gir tilnærmet like nøyaktige resultater som politiets egne testere.

Moralen er derfor enkel. Skal du ha en promillemåler for privat bruk som er nøyaktig, så gjelder det å velge riktig promillemåler. Testresultatene fra de to overnevnte magasinene viser at det ikke nødvendigvis er noen sammenheng mellom pris og nøyaktighet. Følgelig anbefaler vi at du leser neste avsnitt!

En billig promillemåler med lite standardavvik

For i testen utført av DinSide, viser det seg at en måler som koster 3800 kroner gir nøyaktig samme resultat som en promillemåler til godt under 1000-lappen. Og fortsatt snakker vi om ganske mye penger for en promillemåler, som sjeldent er verdt pengene.

Med promillemåleren DriveSafer får du svært mye igjen for pengene. Den koster kun 350 kroner, har et standardavvik på kun 0,01 promille og gir deg nøyaktige promillemålinger.

About the author

DriveSafer.no

Denne bloggen eies og drives av DriveSafer.no

Be the first to comment

Leave a comment

Your email address will not be published.


*