Når bør du bruke en promillemåler? - Promillemåler.no

Når bør du bruke en promillemåler?

Promillemåler
Dette er et bilde fra reklamevideoen for DriveSafer 2.0 vist på YouTube.

En promillemåler er en enkel liten dings som raskt gir deg svar på hvor mye du er påvirket av alkoholen du har drukket. En slik kjapp test kan spare deg for mye bry – og her er noen eksempler på typiske situasjoner der en måler er gunstig å ha.

1.    Bruk promillemåler når du skal kjøre bil

En måler bør ikke alene avgjøre spørsmål om edruelighet, men gir en fin pekepinn på om du bør kjøre bil eller ikke. Den grunnleggende regelen er at med mindre blåsetesten viser en promille på 0,0, så fraråder vi deg til å kjøre bil.

2.  Bruk promillemåler når du skal kjøre båt

Selv om promillegrensen for å føre båt er høyere enn ved bil, så vil det være greit å ha en måler med seg i båten. Kanskje finner du ut at de to halvliterne du drakk påvirket deg mer enn du trodde, slik at noen andre bør overta roret.

3.  Bruk promillemåler når du er på vorspiel

En måler bør nærmest være obligatorisk på et vorspiel. Kanskje får du deg et sjokk første gangen du måler promillen din, og innser at en bytur kanskje bør skrinlegges. Eller at du ikke trenger mer drikke når du kommer på byen.

4.    Bruk promillemåler dagen derpå

De fleste av oss merker at vi har vært på fest dagen før, gjennom en til tider grusom bakrus. Med en måler kan du enkelt se hvor lenge alkoholen sitter igjen i blodet, og blåseprøvene neste dag kan således være meget interessante!

About the author

DriveSafer.no

Denne bloggen eies og drives av DriveSafer.no

Be the first to comment

Leave a comment

Your email address will not be published.


*