Promillemåler eller blodprøve - Promillemåler.no

Promillemåler eller blodprøve

Promillemåler
Kilde: Shutterstock

Når du skal finne ut din reelle promille, holder det da egentlig med bruk av en promillemåler, eller er man avhengig av blodprøve for å få nøyaktig resultat? Selv om politiet bruker promillemålere i kontroller av bilister, så er det først når en blodprøve foreligger at resultatet kan benyttes i juridiske sammenhenger.

En god promillemåler er nøyaktig

Politiets målere blir ofte brukt som «fasiten» på en nøyaktig promillemåler, når de ulike målerne for privatmarkedet sammenlignes. Ulike tester viser her at det er store forskjeller på nøyaktigheten til de ulike enhetene, slik at du er avhengig av å velge riktig måler dersom du skal ha en nøyaktig avblåsning.

Uansett vil man med en måler få noe varierende resultater ved flere blåseprøver. Det er rett og slett ikke mulig å måle nøyaktig alkoholinnhold i blodet ved hjelp av en blåseprøve, og derfor bruker politiet blodprøver når det er mistanke om promillekjøring. Nøyaktighetsgraden til en promillemåler vil også variere avhengig av teknologien, der en promillemåler med brenselcelle vanligvis gir de mest nøyaktige resultatene.

Blodprøve er helt nøyaktig

Mens en promillemåler får man tak i for privat bruk, så er det noe verre med blodprøver for privat testing av promille. Derimot så benytter politiet blodprøver når det er mistanke om promille på bilførere, rett og slett for å få en nøyaktig avlesning.

Blir du stanset i trafikkontroll er det uansett en måler som blir benyttet. Det er først når denne gir utslag at man blir tatt med til blodprøve for nøyaktig promillemåling.

About the author

DriveSafer.no

Denne bloggen eies og drives av DriveSafer.no

Be the first to comment

Leave a comment

Your email address will not be published.


*