Når kan man kjøre bil etter promilletest? - Promillemåler.no

Når kan man kjøre bil etter promilletest?

Promillemåler
Kilde: Shutterstock

Hvis du bruker en promillemålerer dagen der på for å finne ut om du er i kjørbar tilstand eller ikke, så er det nok mange som vil oppleve at man fortsatt har promille utpå formiddagen. Hvor lenge er man da nødt til å vente før man kjører bil etter å ha blåst positivt i en promillemålerer?

La bilen stå en god stund til

Politiet oppgir ofte den klassiske tolvtimersregelen som minstetid for når man kan kjøre bil etter å ha drukket alkohol, men det er mange faktorer som spiller inn på når man blir edru igjen. For eksempel har alt fra alder, kjønn og vekt med forbrenning å gjøre, til når på kvelden man sluttet å drikke.

Dersom en promillemålerer viser at du fortsatt har promille, selv om det kanskje bare er 0.1 eller 0.2, så anbefaler vi på det sterkeste at man lar bilen stå. Det er ikke sikkert at din private promillemålerer er helt nøyaktig, slik at du kan havne i trøbbel dersom du blir stanset i kontroll. Samtidig kan du være en risiko i trafikken!

Når kan man kjøre etter en positiv promillemåler?

Du kan selv enkelt regne ut når du er kjørbar etter å ha utført en positiv promillemåler gjennom en promillekalkulator. Her kan du basert på opplysninger om deg selv og deg du har drukket regne ut omtrent når du er edru igjen. Deretter kan du gjøre en vurdering, basert på promillen promillemålereren viste, når du er «kjørbar» igjen.

About the author

DriveSafer.no

Denne bloggen eies og drives av DriveSafer.no

Be the first to comment

Leave a comment

Your email address will not be published.


*