Ofte stilte spørsmål til promillemålere - Promillemåler.no

Ofte stilte spørsmål til promillemålere

Promillemåler
Kilde: Shutterstock

En promillemåler er en kjapp og effektiv metode for å finne ut om en person er påvirket av alkohol eller ei. Men hvordan fungerer egentlig disse testerne, og hvor nøyaktig er en promillemåler? Vi gir deg svarene.

Hvor nøyaktig er en promillemåler?

Nøyaktighetsgraden til en promillemåler avhenger veldig av produsent. Ulike sammenligner gjort av promillemålere viser dette, og det er ikke nødvendigvis noen sammenheng mellom pris og nøyaktighet. En bra promillemåler vil uansett gi deg ganske så nøyaktige resultater.

Hvordan fungerer teknologien i en promillemåler?

De fleste promillemålere som selges for privatmarkedet har en brenselcelle i enheten, som er selve hovedelementet i en slik tester. Denne brenselcellen omdanner luften som blir blåst inn i promillemåleren til elektrisk spenning, og sender den til en datachip som deretter viser promillen i et display.

Er det komplisert å bruke en promillemåler?

Det er svært enkelt å bruke en promillemåler for hjemmebruk. I praksis er alt du trenger å gjøre, å blåse sammenhengende i munnstykket på enheten i 4-5 sekunder. Deretter vil promillemåleren automatisk vise deg din promille i et digitalt display. De fleste promillemålere for hjemmebruk er dessuten forhåndsprogrammert slik at man umiddelbart kan ta de i bruk.

Hva er prisen på promillemålere i Norge?

Prisnivået på norske promillemålere er svært varierende. Tester utført av norske nettaviser viser at det ikke nødvendigvis er en sammenheng mellom pris og nøyaktighet. Følgelig anbefaler vi at du velger deg ut en promillemåler i en prisklasse på noen hundrelapper, fremfor flere tusenlapper.

About the author

DriveSafer.no

Denne bloggen eies og drives av DriveSafer.no

Be the first to comment

Leave a comment

Your email address will not be published.


*