Slik bruker du en promillemåler - Promillemåler.no

Slik bruker du en promillemåler

Promillemåler
Kilde: Shutterstock

En promillemåler er en enkel og forholdsvis nøyaktige måte å finne ut av om man har alkohol i blodet, og eventuelt hvor mye i form av en utregning i promille. I dag er det svært populært å ha promillemålere for privat bruk, med ulike formål der de kan være relevante i alt fra bil- og båtkjøring til å rett og slett vite sin egen promille mens man nyter alkohol.

1-2-3-guide til promillemåling

Promillemålere for privat bruk er svært enkle å komme i gang med. De fleste promillemålere på markedet krever ikke noe oppsett, og er klar til å brukes når du pakker de ut av eska. Velger du for eksempel den populære promillemåleren DriveSafer, så behøver du heller ikke å kalibrere enheten. I praksis betyr det at den viser nøyaktige resultater uten noe mer forarbeid.

Alt du trenger å gjøre for at promillemåleren skal vise din nåværende promille, er å blåse i munnstykket på testeren i noen sekunder. Deretter vil en brenselcelle i promillemåleren automatisk omregne åndedraget til elektrisk strøm, som igjen brukes til å vise din promille i et digitalt display. Verre er det ikke!

Hvor lenge varer en promillemåler?

En promillemåler har i utgangspunktet ikke noen utløpsdato. De beste og mest praktiske promillemålerne på markedet trenger ikke kalibrering, og kan følgelig brukes om og om igjen uten at du behøver å tenke på noe vedlikehold. Så lenge promillemåleren har batteri, så kan den benyttes om og om igjen.

About the author

DriveSafer.no

Denne bloggen eies og drives av DriveSafer.no

Be the first to comment

Leave a comment

Your email address will not be published.


*