Promillemålere sammenlignet med politiet sine - Promillemåler.no

Promillemålere sammenlignet med politiet sine

Promillemåler
Kilde: Shutterstock

Dette innlegget inneholder sponset produktplassering for promillemålere fra DriveSafer.

Det hersker stor tvil om at promillemålere som selges for privat bruk er like nøyaktige og gode som de politiet bruker for sine kontroller. Flere norske nettaviser har testet forskjellen mellom ulike målere, og selv om resultatet er sprikende, så er det absolutt ikke skremmende.

Slik er forskjellen mellom promillemålere

I en test av promillemålere utført av TV2 viser det seg at forskjellen i målt promille mellom målere for privat bruk og de målerne politiet bruker, er nokså stor. Det minste avviket var på 0,14 promille, der måleren for privat bruk viste mindre en politiet sin.

Andre veien derimot går det med et avvik fra 0,24 til 1,52 promille når ulike promillemålere ble testet under to blås. De fleste var uansett såpass nøyaktige at man kan beregne omtrent hvilken promille man har, og de beste produktene i testen var nøyaktige nok til at det var innenfor «avviksgrensen».

Må promillemålere være nøyaktig?

En promillemåler viser deg en indikasjon på hvor mye alkohol du har i blodet, og ettersom promillegrensen for å kjøre bil i Norge er 0,2, er det uansett ikke veldig avgjørende om den har et avvik på noen få promille. Dette fordi at hvis promillemåleren i det hele tatt gjør utslag, så bør du la bilen stå og vente noen timer før du kjører.

Promillemåleren DriveSafer ble ikke testet av TV2, men har et meget lavt standardavvik på 0,01 promille.

About the author

DriveSafer.no

Denne bloggen eies og drives av DriveSafer.no

Be the first to comment

Leave a comment

Your email address will not be published.


*