Promillemåler eller promillekalkulator? - Promillemåler.no

Promillemåler eller promillekalkulator?

Promillemåler
Kilde: Shutterstock

Har du noen gang lurt på hvor mye alkoholholdig drikke som skal til for å oppnå en viss promille, eller er du rett og slett usikker på om du har blitt edru nok til å kjøre bil dagen derpå? I praksis har man da to mulige verktøy for å finne ut hvilken promille man har – og det er å enten bruke en promillekalkulator eller en promillemåler.

Slik fungerer en promillekalkulator

En promillekalkulator er en forholdsvis enkel og lite nøyaktig løsning som gir en pekepinn på hvilken promille du har basert på den informasjonen du forer kalkulatoren med. Blant annet må du oppgi hvor mange enheter du har drukket med ulike alkoholstyrker (øl, vin, brennevin og så videre), i tillegg til vesentlig informasjon som kroppsvekt og tidsintervall for drikkingen.

Deretter vil kalkulatoren beregne hvor mye promille du har basert på informasjonen du har plottet inn kombinert med gjennomsnittlig forbrenning hos en person med din kroppsvekt. Dette er ikke like nøyaktig som resultatene fra en promillemåler.

Velg alltid en promillemåler

Svakhetene med en promillekalkulator er tydelige – for det første må du huske på nøyaktig hva du har drukket, samtidig som en slik beregning aldri vil bli helt nøyaktig. Derimot vil man med en promillemåler kunne få langt mer nøyaktige resultater, og det bare ved å blåse noen sekunder i enheten.

Faktisk tar det ikke mer enn 10-15 sekunder med en promillemåler før du enheten gir deg svaret du lurer på – hvor mye promille har du på det nåværende tidspunktet? Enklere kan det ikke bli!

About the author

DriveSafer.no

Denne bloggen eies og drives av DriveSafer.no

Be the first to comment

Leave a comment

Your email address will not be published.


*