Resultatsprik blant promillemålere - Promillemåler.no

Resultatsprik blant promillemålere

Promillemåler
Kilde: Shutterstock

Dette innlegget inneholder sponset produktplassering for DriveSafer.

En promillemåler kan gi deg ganske nøyaktige resultater på hvordan det står til med alkoholnivået i blodet, men det forutsetter at du velger riktig produkt. Flere tester og sammenligninger viser nå at det er store sprik i resultatene når samme person blir testet med ulike promillemålere.

Så store var forskjellene

Det er DinSide som har utført sammenligningen, som baserer seg på en rekke promilletestere som selges blant annet hos billigkjeder som Clas Ohlson og lignende. Sammenligningen er også gjort opp mot politiets promilletester, som visstnok skal være det nærmeste man kommer «fasiten» i denne testen.

Resultatene viser at det er svært varierende hvilke målinger man får med en promilletester. Dette gjelder dog kun enkelte produkter, der forskjellen mellom politiets kontrollmåler var på hele 0,4 promille på det høyeste!

Denne promillemåleren er nøyaktig

Men slettes ikke alle promillemålerne var like unøyaktige. Forskjellene var minimale hos enkelte promillemålere, noe som indikere at det er mulig å få nøyaktige resultater selv ved bruk av en billig promillemåler.

Den populære promillemåleren DriveSafer har en nøyaktighet på 0,01 promille, og kan måle promille opp mot 2,0. Det tar kun fem sekunder før du får svar på blåseprøven, og følgelig er dette en av markedets enkleste og mest effektive promillemålere. Mens enkelte andre promillemålere krever kalibrering for å få et nøyaktig resultat, så er dette ikke nødvendig med DriveSafer – som gir nøyaktige resultater selv uten kalibrering av enheten.

About the author

DriveSafer.no

Denne bloggen eies og drives av DriveSafer.no

Be the first to comment

Leave a comment

Your email address will not be published.


*