Tips til hvordan bruke promillemåler - Promillemåler.no

Tips til hvordan bruke promillemåler

Promillemåler
Kilde: Shutterstock

Skal du ut og kjøre bil, og er usikker på om gårdagens festligheter henger igjen i kroppen? Eller vil du rett og slett være sikker på at det vinglasset du drakk til middagen for mange timer siden enda ikke fører til promille? I så fall kan en promillemåler være veldig greit å ha, da du på inntil 20 sekunder kan finne ut hva din nåværende promille er.

Så enkelt er det å bruke en promillemåler

En promillemåler er en liten ding som er enkel å ta med seg, og som måler forekomsten av alkohol i blodet og viser dette i form av promille i løpet av få sekunder. De fleste promillemålere krever ikke annet enn at du blåser inn i et munnstykke på selve måleren, før resultatet deretter enkelt dukker opp på skjermen.

Du behøver altså ikke noe ekstrautstyr for å bruke en promillemåler, og de fleste modeller kan brukes et uendelig antall ganger. Følgelig er det svært lite byr for å finne ut hvilken promille man har.

Relativt nøyaktige resultater

Selv om en promillemåler er enkel å bruke, så gir den forholdsvis nøyaktige resultater. Nøyaktighetsgraden varierer avhengig av produktet du har, men stort sett vil det være snakk om et avvik på maksimalt 0,01 til 0,02 promille.

Det betyr at målingen fra en promillemåler er ganske nøyaktig. Uansett vil resultatet ikke være like nøyaktig som ved en blodprøve, slik at måling med en slik enhet alene ikke bør avgjøre om man er edru eller ei.

About the author

DriveSafer.no

Denne bloggen eies og drives av DriveSafer.no

Be the first to comment

Leave a comment

Your email address will not be published.


*