Så høy er promillegrensen i andre land - Promillemåler.no

Så høy er promillegrensen i andre land

Promillemåler
Kilde: Shutterstock

Man skal ikke ha veldig høy promille før evnen til å kjøre bil blir redusert. Allikevel har svært mange europeiske land promillegrenser som er langt høyere enn i Norge, noe som kan være skremmende når man er på bilferie i utlandet. Selv om de fleste nordmenn er forsiktige når det kommer til kjøring etter å ha drukket alkohol, så anbefaler vi at du har med deg en promillemåler når du er i utlandet.

Norge har en svært lav promillegrense

Selv om enkelte land i Europa har nulltoleranse for bilkjøring i alkoholpåvirket tilstand (promillegrense på 0,0), så er reglene i Norge forholdsvis strenge. Sammen med Sverige og Polen er Norge det eneste landet som har 0,2 i promillegrense.

I Danmark er promillegrensen på 0,5, som også er gjeldende i de fleste andre europeiske nasjoner, inkludert Frankrike (her er det påbudt med promillemåler i private biler), Italia, Tyskland og Spania. Av land som har høyere promillegrense enn dette i Europa, er det kun Liechtenstein, Malta og Storbritannia som fortsatt har en promillegrense på 0,8 promille.

Promillemåler i utlandet kan være lurt

Hvis du ferierer utenlands og har leiebil, så vil det med de høye promillegrensene være mulig å ta seg et glass vin til maten, og allikevel kjøre bil. Det er ikke nødvendigvis lurt og frarådes på det sterkeste spesielt når man har leiebil, men hvis det er tilfellet så bør du ha med deg en promillemåler.

Med en promillemåler kan du være sikker at du er innenfor promillegrensene i landet, selv om det aller beste er å la bilen stå. I enkelte land er det påbudt å ha promillemåler i bilen.

About the author

DriveSafer.no

Denne bloggen eies og drives av DriveSafer.no

Be the first to comment

Leave a comment

Your email address will not be published.


*