Trygg i trafikken med privat promillemåler - Promillemåler.no

Trygg i trafikken med privat promillemåler

Promillemåler
Kilde: Shutterstock

Vil du være sikker på at du er edru og at alkoholen har forlatt kroppen når du kjører bil? Det er en fornuftig holdning, der man bør sette av god tid i etterkant av å nytt alkohol før man setter seg bak rattet. Som minimumsregel er 12-timersregelen fra den siste enheten du drakk, men med en promillemåler kan du raskt og enkelt finne ut om du fortsatt har promille.

Så mange dør årlig i trafikken

Hvert eneste år dør mellom 200 til 250 nordmenn i trafikken. Nøyaktig hvor mange av disse som har vært påvirket av alkohol vites ikke, men ifølge Folkehelseinstituttet utgjør det en vesentlig del. På verdensbasis dør over 3000 mennesker daglig i trafikkulykker, og man har grunn til å tro at ulykker knyttet til promillekjøringer vesentlig høyere i andre land.

Med en enkel promillemåler før man setter seg bak rattet kan man unngå nestenulykker, bøter og eventuelt fengsel. Og ikke minst unngå å sette andres liv i fare! De fleste som kjører bil i alkoholpåvirket tilstand er ikke klar over at de fortsatt er påvirket, og følgelig er en promillemåler for privat bruk svært nyttig.

Promillemåler som en ekstra sikkerhet

En promillemåler alene bør ikke være det avgjørende for om du vurderer deg selv som edru eller ikke. Her er man nødt til å ta tiden til hjelp, og vurdere hvor lenge siden det er man drakk alkohol. For eksempel kan man bruke en promillekalkulator i tillegg til en promillemåler for å virkelig være sikker på at man har blitt edru.

About the author

DriveSafer.no

Denne bloggen eies og drives av DriveSafer.no

Be the first to comment

Leave a comment

Your email address will not be published.


*