Slik påvirkes du av promille - Promillemåler.no

Slik påvirkes du av promille

Promillemåler
Promillemåler

Det er en velkjent sak at inntak av alkohol påvirker både kroppens sanser og ofte også personligheten til den som drikker. Jo høyere grad av promille (alkohol i blodet), jo mer «beruset» sier man at en person er. Men hvor på denne skalaen befinner du deg når du drikker? Det kan du enkelt finne ut av ved å bruke en promillemåler.

Hva er en promillemåler?

En promillemåler er en digital enhet som gjennom en brenselcelle omdanner oksygen til elektrisk spenning for å deretter gjøre en kalkulering av alkoholnivået i blodet til den som blåser. Det selges i dag flere tusen promillemålere årlig for privatmarkedet i Norge, noe mange vil påstå er en positiv trend.

Slik påvirkes du av alkoholen

Forskjellige personer påvirkes ulikt av alkohol, men primært har man noen kjennetegn ved berusede personer som oppgis i «promilleskalaen». Ved å bruke en promillemåler når du drikker, kan du selv finne ut hvor på denne skalaen du befinner deg:

0,3 til 0,6 promille: Du vil bli avslappet, ha en følelse av eufori, bli mer pratsom og ha mindre hemninger. Både dømmekraft og koordinasjon vil være svekket ved en slik promille.

0,6 til 1,0 promille: Enda mindre hemninger enn ved overnevnte. Reflekser, tankegang og seksuell ytelsesevne vil være redusert.

1,0 til 2,0 promille: Mange vil ha humørsvingninger og oppleve overmot, og være enda mer høylytt. Taleevne, motorikk og balanse reduseres.

2,0 til 3,0 promille: Muligheter for blackouts, og elendig dømmekraft. Motorikk og bevissthet svekkes.

3,0 til 4,0 promille: Ubevissthet er svært vanlig, og i verste fall kan man dø. Depresjon inntreffer og man mister blærekontrollen. En svært alvorlig tilsand.

About the author

DriveSafer.no

Denne bloggen eies og drives av DriveSafer.no

Be the first to comment

Leave a comment

Your email address will not be published.


*