Ulike type promillemåler - Promillemåler.no

Ulike type promillemåler

Promillemåler
Kilde: Shutterstock

Det finnes flere forskjellige måter å finne ut mengden alkohol man har i blodet, der den vanligste er å bruke en digital promillemåler. Men dersom man kun skal utføre testen én enkelt gang, eller vil ha resultater som er hundre prosent nøyaktige, så finnes det andre alternativer til promillemåler.

1.    Bruke en promillemåler

Den enkleste og mest effektive måten å finne ut hvilken promille man har, er ved bruk av en digital promillemåler. Med en slik enhet behøver du bare å blåse inn i dingsen, før du etter 5 sekunder får svar gjennom display på hvilken promille du har. En slik promillemåler kan brukes flere ganger, og kan alltid være greit å ha liggende hjemme – eller i bilen.

2.    Engangstester

Har du ikke vært så lur at du har kjøpt deg en permanent promillemåler, så kan du kjøpe en engangstester. Fordelen med en slik tester er at den er billig og tar liten plass, men ulempen er naturligvis at den må kastes etter utført test.

3.    Blodprøve

Den mest nøyaktige formen for alkotest er en blodprøve. Selv om politiet bruker vanlige promillemålere når de har promillekontroller langs veien, så vil de alltid også ta en blodprøve dersom det er mistanke om promille. Dette fordi at en blodprøve er det eneste som er hundre prosent nøyaktig, samtidig som man er avhengig av å ha en blodprøve som alkotest når det kommer til den juridiske biten av promillekjøring.

About the author

DriveSafer.no

Denne bloggen eies og drives av DriveSafer.no

Be the first to comment

Leave a comment

Your email address will not be published.


*